Skip to content

Appeltje en visje

november 15, 2011

Oskar is nu 5,5 maanden en stopt werkelijk alles in zijn mond wat zijn kleine handjes kunnen beetpakken. Zeker nu het erop lijkt dat er tandjes gaan doorkomen. Ik zie nog geen witte puntjes en ook voel ik nog geen bobbeltjes, maar Oskar kwijlt meer dan voorheen en bijt – ook als hij geen honger heeft – vaak heel hard op zijn vingers. Gelukkig bestaat er zoiets als een bijtring.

Deze vis en appel zijn van het Duitse merk Goldi en gemaakt van EVA, een veilige kunststof zonder siliconen en weekmakers. Ze zijn gevuld met gesteriliseerd water en mogen vanaf drie maanden gebruikt worden. Sindsdien stopt Oskar ze regelmatig in zijn mond. Door de bobbeltjes op de bijtringen wordt zijn tandvlees als het ware gemasseerd en soepeler en dat kan helpen bij het doorkomen van de tandjes.

Ik leg de appel en vis geregeld in de koelkast. Tien minuutjes is al genoeg. Als de tanden straks écht doorkomen en Oskar waarschijnlijk meer last gaat krijgen, dan is het fijn om er steeds eentje ‘op voorraad’ in de koelkast te hebben liggen. De kou schijnt namelijk de doorbloeding van het tandvlees te verminderen en ontstekingen te remmen.

Goldi bijtringen zijn gemaakt in de EU en onder meer te koop bij Green Jump en NatureBabies voor € 3,95.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: