Skip to content

Getest: ZoLi drinkbeker en Gummy Stick

februari 10, 2012


Het merk ZoLi Baby komt uit de USA en brengt leuke, handige én veilige producten voor baby’s op de markt. Van de Nederlandse leverancier mocht Oskar twee producten testen: Gummy Stick en BOT. De Gummy Stick is een kunststof stick om op te bijten en gelijktijdig het tandvlees mee te masseren. Ideaal bij doorkomende tandjes. Het ding lijkt op een tandenborstel en is daarmee voor baby’s een goede kennismaking met mondhygiëne. Toen we de test startten was Oskar 6,5 maand en in het trotse bezit van een 1/3 ondertand. Hij nam de Gummy Stick gretig aan en stak hem direct in zijn mond. Dat doet hij trouwens met alles, maar niet alles leent zich ervoor om eens lekker op te kauwen!

Het zachte uiteinde van de BPA-vrije Gummy Stick is gemaakt van thermoplastic rubber en uitermate geschikt voor de kaken van babies. Intussen is Oskar 8 maanden en komen tand nummer 5 en 6 door. We hebben nog maar 1 Gummy Stick over. De andere is gedoneerd aan de gelukkige vinder tijdens een wandeling. Erg handig dus dat ZoLi de sticks per 2 stuks heeft verpakt!

Waar we helemaal weg van zijn is de BOT van ZoLi: een drinkbeker met een vernuftig rietje. De BOT is ‘officieel’ bedoeld voor kindjes vanaf 9 maanden, maar geloof me, je kunt de beker ook al eerder aan je baby geven. Oskar dronk er met 6,5 maand direct uit alsof hij in zijn prille leven niet anders gewend was, zoals je ook op de foto kunt zien.

Het mooie is dat Oskar dus direct heeft geleerd om uit een beker met een rietje te drinken, zonder eerst te oefenen met een tuitbeker. Ik hoorde van een vriendin dat haar zoontje wel een tuitbeker heeft, maar dat hij steeds op de tuit ‘kauwt’ en met zijn tandjes het plastic schraapt. Zij gaat nu ook over op de ZoLi beker. Los van welke beker je gebruikt: het is een pre om je kindje aan te leren om achter elkaar iets te drinken ipv met een beker rond te gaan lopen (in hoeverre daar al sprake van is) en dan steeds een klein slokje te nemen. Zie ook deze link.
Een groot voordeel van de BOT beker is dat er een rietje met een gewichtje in zit. Geniaal! Hierdoor beweegt het rietje mee met de vloeistof en kan de beker echt leeggedronken worden. De BOT is vrij van schadelijke stoffen zoals BPA en phthalaten en voorzien van een handig klepje om de beker af te sluiten. Het rietje buigt mee, waardoor lekken voorkomen wordt. Na 1,5 maand testen kan ik met zekerheid stellen dat de BOT shockproof is! De beker wordt dagelijks meerdere malen vanaf kinderstoelhoogte op de grond gegooid, maar heeft dat tot nu toe prima doorstaan.

Oskar krijgt nog geen diksap. Thee of water doen het prima als tussendoortje. Ik geef Oskar meestal rooibosthee (binnenkort meer daarover), kamillethee en venkelthee. Waar je wel op moet letten als je lauwe of warme drank in de BOT doet is dat de vloeistof door de ontstane druk uit het rietje spuit. Direct een slokje (laten) nemen is de oplossing. Het is trouwens ook dé manier om de beker schoon te maken. Beetje heet water erin en hup, het rietje is direct weer schoon!

De ZoLi Gummy Sticks, BOT beker en vervangende rietjes zijn verkrijgbaar via de ZoLi Baby website.
Een aantal producten van het merk zijn ook te koop in de webshop van het biologische babyvoedingmerk Biobim, waaronder een papfles.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: