Skip to content

Onbevangen spelen in stijl

april 2, 2012


Een half jaar geleden was het nog ondenkbaar dat Oskar regelmatig de appelstroop tot in zijn haren heeft zitten. Hij lag toen nog vooral op zijn rug, trappelde wat met zijn beentjes en keek nieuwsgierig om zich heen. Nu wil hij allesbehalve op zijn rug liggen en zoveel mogelijk zelf doen. Ik kan me heel goed voorstellen dat hij op een dag van top tot teen onder de modder zit… De superblitse overalls van Gioia Mondo staan dan ook hoog op het verlanglijstje voor straks, met als favoriet het exemplaar in denim blue.
Extra stoer: er zijn verschillende riemen te koop waar je allerlei gereedschappen aan kunt hangen. Die komen tijdens ieder avontuur vast en zeker van pas!

Gioia Mondo betekent gelukswereld in het Italiaans en je spreekt het uit als joy-a-mondo.
Maar wist je dat het merk Nederlands is? Reden temeer om Co Prins, een van de iniatiefnemers en bedenkers van het merk te benaderen. Co wilde graag afspreken om uitgebreider over zijn merk te vertellen. Helaas liet mijn agenda dat op korte termijn niet toe. Dus hier dan de beknopte versie van wat eigenlijk een langer verhaal had kunnen worden:

Hoe lang bestaat jullie merk al?
“In de winter van 2011 hebben we Gioia Mondo geïntroduceerd, maar we werken er al meer dan twee jaar aan.”

Wat is de gedachte achter Gioia Mondo?
“In het kort vinden we dat het echte geluk, gioia, te vinden is in de oorspronkelijke dingen van het leven. Wat ons betreft is het voor een kind het mooist als het zolang mogelijk onbevangen door het leven kan gaan. Dat willen we aanmoedigen.”

Worden de overalls van duurzame materialen gemaakt?
“De stoffen worden op duurzaamheid geselecteerd. Zo worden onze pakken Create, Explore en Relax gemaakt van onder meer ecologisch katoen dat Oeko-Tex gecertificeerd is. Bovendien worden de stoffen in een speciaal textiellab getest dat is aangesloten bij een universiteit. We willen in de toekomst kijken naar elk facet in de production chain om daar duurzame oplossingen voor te vinden. Een van onze partners heeft zijn masters in de milieukunde en onderzoekt continu nieuwe mogelijkheden in de markt.”

En hoe zit het met de arbeidsomstandigheden?
“De pakken worden in Nederland ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met professionals uit de mode. Vervolgens worden ze in de EU geproduceerd, want daar zijn er over het algemeen hogere sociale standaarden dan in veel ontwikkelingslanden.”

Waar is Gioia Mondo te koop?
“In Nederlandse en binnenkort ook in Zweedse winkels. Verder verkopen we wereldwijd via onze webshop.”

Wat zijn de leukste reacties tot nu toe op jullie overalls?
“Die komen van ouders die ‘klagen’ dat hun kind het pak niet meer uit wil doen, en dan vervolgens het pak ook in de andere kleur bestellen!”

Bedankt, Co!

Oskar, niet de kleinste onder de dreumessen, past nu net in maatje 80. We moeten dus nog even geduld hebben, want de unisex pakken van Gioia Mondo gaan vanaf maat 92/98.

Buitenspeeldag 2012

Op 13 juni a.s. is het weer Buitenspeeldag. Mijn wenkbrauwen sprongen omhoog toen ik het las. Buiten spelen moet toch iedere dag kunnen? Maar blijkbaar zet omroep Nickleodeon op 13 juni ’s middags het beeld op zwart en worden er allerlei speciale activiteiten voor kinderen in de buitenlucht georganiseerd. Dus dat maakt 13 juni iets meer Buitenspeeldag dan iedere andere dag. Gioia Mondo geeft op 13 juni 20% webkorting op alle pakken (vanaf € 49,95). Mooi meegenomen!

Let's play outside and get muddy! Who cares?
The cool unisex kids overalls of Dutch label Gioia Mondo are on top of my wish list 
for Oskar. The fabrics are Oeko-Tex certified and the suits are made in the European 
Union. Don't you love them?
Advertenties
2 reacties leave one →
  1. april 2, 2012 1:24 pm

    Geweldige pakken! Past ook helemaal in Zweden!

  2. Hans Willems permalink
    april 2, 2012 7:13 pm

    Ut mot nie gekker worre, die regel mag verdwijnen,
    het moet en zal super worden, met deze info. Tnx.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: