Skip to content

Attachment Parenting: win kaarten voor de beurs Ouders Natuurlijk!

juni 4, 2012

Heb je wel eens gehoord van Attachment Parenting ofwel Natuurlijk Ouderschap of ben je misschien zelf al een fervent volger van deze manier van ouderschap? Lees dan zeker verder! En maak kans op 2 x 2 vrijkaarten voor de beurs die geheel in het teken van dit onderwerp staat! 

Op zaterdag 23 juni 2012 vindt voor de derde keer de beurs Ouders Natuurlijk! plaats. Tijdens deze beurs draait alles om Attachment Parenting en de aspecten die daarbij een rol spelen: van het geven van borstvoeding tot het dragen van je kind, maar ook spullen als wasbare luiers, organic kleding en veilig speelgoed zijn goed vertegenwoordigd.

Ouders Natuurlijk! richt zich op het gehele jonge gezin en je komt er dan ook de meest uiteenlopende standhouders tegen: van webshops met duurzame producten voor kinderen (o.a. Regenboogschaap, GOEDvanToen, Musjes, Bij Izzy) tot informatieve stands van geboortecentra, lactatiedeskundigen, draagdoekconsulenten en kinderdiëtisten. Tijdens de dag kunnen verschillende workshops en lezingen gevolgd worden. Denk hierbij aan gebarentaal, bijvoeding, vaccinaties, geweldloze en sociale communicatie. Ook kun je tijdens Ouders Natuurlijk! bekende specialisten ontmoeten, waaronder Stefan Kleintjes (Borstvoeding.com en Kenniscentrum Borstvoeding) en Gonneke van Veldhuizen (Eurolac).

Op de beurs, die plaatsvindt in het Golden Tulip Hotel Doorwerth (nabij Arnhem), kan naar hartelust gespeeld en geknutseld worden en mogen kinderen – die groot genoeg zijn – ook in het buitenzwembad spetteren of hutten bouwen en een eigen pijl en boog maken!


Wat houdt Attachment Parenting in?
Attachment Parenting, twintig jaar geleden ontwikkeld door de Amerikaanse kinderarts William Sears, streeft de volgende doelen na: het kennen van je kind, het helpen van je kind om zich goed te voelen en genieten van het ouderschap. Hechting van het kind én het zelf-ontwikkelend vermogen van het kind staan hierin centraal.
Om dit te bereiken heeft Sears zeven handvatten geformuleerd, waarvan het zolang mogelijk borstvoeding geven en het zoveel mogelijk dragen van je kind, er twee zijn. Op de website van Attachment Parenting Europe en ook op de website van de Ouders Natuurlijk! Beurs 2012 kun je meer lezen de belangrijkste kenmerken van Natuurlijk Ouderschap. De beursorganisatie gaf me ook nog deze boektip: Waarom liefde zo belangrijk is.

Het Continuum Concept
Toen ik dit stukje schreef, dacht ik aan het boek ‘Op zoek naar het verloren geluk. Naar een natuurlijke manier van opvoeden.’ van auteur Jean Liedloff (1926–2011). Liedloff gebruikte voor een natuurlijke manier van opvoeden de term Continuum Concept. Zij bracht een paar jaar door bij de Yequana en liet zich inspireren door de wijze waarop deze indianenstam zijn kinderen grootbrengt.
Gek genoeg heb ik Liedloff’s boek, waaraan ik begon toen ik zwanger was, nooit volledig uitgelezen. De reden hiervoor is voor mij onverklaarbaar, maar het is nooit te laat om verder te lezen over dit interessante onderwerp. Net zoals we bijvoorbeeld naar de antroposofische opvoedkundige benadering kijken, halen Oskar’s vader en ik eveneens uit het Natuurlijk Ouderschap die elementen die voor ons intuïtief goed aanvoelen en passen in ons dagelijks leven. Zo bewegen we ons tijdens het boeiende en leerzame proces wat opvoeden heet of misschien fraaier gezegd: het liefdevol laten opgroeien van ons kind tot hopelijk een positief ingestelde en onafhankelijke volwassene vol zelfvertrouwen. Iemand die niet bang is om te vallen, omdat hij weet dat je altijd weer kunt opstaan en zich daarbij gesteund voelt door het vertrouwen dat zijn omgeving in hem heeft.

Win 2 x 2 kaarten voor Ouders Natuurlijk!

De Ouders Natuurlijk! Beurs 2012 vindt plaats op zaterdag 23 juni in Doorwerth.
Kaarten zijn HIER te koop of aan de kassa, maar…. als jij uiterlijk vrijdag 15 juni a.s. je voor- en achternaam naar oskarenik@gmail.com mailt, dan maak je kans op 2 gratis vrijkaarten.
Ik mag 2 x 2 kaartjes weggeven en maak dus na 15 juni twee prijswinnaars bekend.

Meer info: www.oudersnatuurlijk.nl

Advertenties
2 reacties leave one →
 1. Inge en Lara permalink
  juni 6, 2012 10:56 am

  PS nog een aanvulling:
  Wat de beurs extra leuk maakt, is dat Stefan Kleintjes van Borstvoeding.com ook aanwezig is, het lijkt me leuk met hem van gedachten te wisselen. Ik heb toen na al die publiciteit (zelfs op het 8-uur journaal!) over langdurig borstvoeding geven, ook de DVD besteld die aanleiding was tot al deze ophef in het nieuws. Ik was al ervan overtuigd om langer door te gaan, en na het kijken van de DVD was ik helemaal om… En tja, mijn dochtertje vindt het nog steeds heerlijk, ze vaart er duidelijk wel bij en we kunnen allebei zo genieten van dit rustmoment samen…..

  Hartelijke groet,
  Inge

 2. juni 11, 2012 6:14 pm

  Hoi Inge, bedankt voor je deelname en het leuke bericht hier!
  De beurs lijkt me superinteressant en leuk, maar helaas kan ik er niet bij zijn die dag.
  Vrijdag maak ik de winnaars van de vrijkaarten bekend.
  Toi toi toi!
  Groetjes,
  Kirstin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: