Skip to content

New York Style Stories: verhalen achter de outfits

augustus 24, 2012

New York Style Stories, serie 1 – fotografie: Stephen Elledge

Je kent ze vast wel, de modeblogs waar je mensen in de meest coole outfits van top tot teen kunt bewonderen.
Maar wat drijft sommigen eigenlijk om steevast voor een bepaalde look te kiezen? Of waarom wordt hun hele leven bepaald door fashion en de industrie erachter? Welke – al dan niet subtiele – laag zit er onder hun uiterlijke verschijning verborgen? Dit soort vragen houden de Nederlandse documentairemaakster Maaike Holvast al jaren bezig. In haar New York Style Stories, een bijzondere reeks minireportages over markante persoonlijkheden in de Big Apple, zoekt ze naar antwoorden.

De eerste serie van New York Style Stories omvat 6 portretten die zijn te bekijken op online platform EU1 en via UPC kanaal 121 of Ziggo. Een van de must-see geportretteerden is voormalig stijlicoon Zelda Kaplan. Deze excentrieke persoonlijkheid, meestal gekleed in Afrikaanse printjurken met bijpassende hoofdversiering overleed begin dit jaar op 95-jarige leeftijd toen ze een catwalkshow tijdens New York Fashion Week bijwoonde. Een gebeurtenis die de wereldpers haalde.

New York Style Stories, serie 2 – ‘Keri & Bella’

Momenteel is Maaike, woonachtig in Brooklyn, bezig met een tweede serie, waarin ze een stapje verder gaat. Ditmaal legt ze New Yorkse duo’s vast, waarbij de dynamiek tussen de twee grotendeels bepaald wordt door hun uiterlijk. Zo is er de 1e aflevering over moeder en dochter ‘Keri & Bella’. Bella is 5 jaar. Ze is dol op prinsessen en ballerina’s. Haar moeder Keri is een 34-jarige Fashion-PR Executive die, zoals ze zelf zegt, ‘struggles to combine two lives, that of nightlife/fashion/society girl and wife/kindergarten mom’. In deze episode wordt onderzocht wat er gebeurt als een jong meisje opgroeit in een volwassen wereld waar schoonheid en glamour serieuze business zijn en uiterlijk vertoon een noodzakelijk masker om te kunnen meedoen in een eendimensionale industrie. Voor zowel moeder als dochter is het soms moeilijk om te zien waar het masker ophoudt en waar de echte persoon begint.

Via een pitch op http://eu1.tv/nl/pitches/new-york-style-stories probeert Maaike de tweede serie van New York Style Stories te financieren met hulp van het publiek. Ik ben groot fan van de vernieuwende manier waarop Maaike werkt en heb natuurlijk al een financiële bijdrage toegezegd via EU1 om serie 2 gerealiseerd te krijgen. Dit soort initiatieven verdienen toch echt een kans?!

‘Keri en Bella’, maakt bovendien onderdeel uit van de officiele selectie van het URBAN TV festival in Madrid. Samen met nog 4 andere reportages dingt het 11 minuten durende filmpje mee naar de prijs voor beste TV reportage van 2012. Wanneer dat lukt, dan moet de post productie, waaronder de geluidsmix en kleurcorrecties, eveneens gefinancierd worden.
Dus: SPREAD THE WORD & SUPPORT!

PS: vorig jaar plaatste ik een interview met Maaike Holvast op mijn andere blog Kiki’s Collage.
Klik HIER om het te lezen.

SUMMARY IN ENGLISH:
Director Maaike Holvast created a series called New York Style Stories, short documentaries about people in New York and their genuine style. See the interview I did with her in 2011 HERE.
Now she’s working on a new series and pitching it on online platform EU1.
Please support Maaike to realize the second series of New York Style Stories which portraits extravagant New York duos.

Advertenties
One Comment leave one →
  1. augustus 24, 2012 2:53 pm

    Reblogged this on Kiki's Collage and commented:

    This is a post that I wrote for my other blog OSKAR en ik. Sorry in Dutch only, but see the English summary at the end!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: