Skip to content

De winter/lentecollectie van Collégien

november 28, 2012


Zoveel leuks om over te bloggen, zo weinig tijd… Ik ben een moeder die uit meerdere personen bestaat die allemaal een eigen leven leiden, maar ook veel dingen samen doen. De een heeft op maandag en dinsdag Oskar thuis en doet de leukste dingen met hem, de ander schrijft een boek, en dan is er nog eentje die teksten schrijft voor opdrachtgevers en artikelen voor magazines, een ander die zelf ontworpen armbandjes aan elkaar rijgt én die bedachtzame dame die in stilte wil zijn om aan helemaal niks te denken, om heel diep adem te halen en om haar tenen te kunnen voelen.
En dan ben ik er nog: de blogger. Zo nu en dan duik ik op, altijd vol enthousiasme, maar ook met ontelbaar veel ideeën voor later op de plank.

Daar, op die plank, trof ik een prachtig kwaliteitsproduct: Collégien, de Franse designslof voor klein en groot. Ze zijn verkrijgbaar in de maten 18 t/m 45. In deze post zie je mijn persoonlijke favorieten uit de allernieuwste collectie.
Tja, dat is lastig kiezen!

Frans familiebedrijf
Wat me, naast de supercoole designs, vooral aanspreekt aan Collégien is dat de sloffen nog steeds in Frankrijk gemaakt worden. Collégien is het verhaal van de familie Guille die het bedrijf Arguitex oprichtte in de Tarn in het zuidwesten van Frankrijk. Vanaf 1894 handelden de Guilles in lakens, stoffen en sokken. Al in 1947 startte Robert Guille het merk Collégien. Samen met zijn broer Alain ontwikkelde hij de sok die met een rubberen zool ‘geïnjecteerd’ werd en zo werd de designslof geboren. In 2006 blies Olivier, telg van de vierde generatie, de slof nieuw leven in met een moderne, ergonomische en luchtdoorlatende zool. De familie is er trots op dat de productie in Frankrijk plaatsvindt. Zo garanderen zij de productkwaliteit en zorgen dat de kennis beschikbaar blijft. Houden zo!

Prijzen vanaf 23 euro.
Te bestellen via www.collegien-shop.com

 
These are my personal favorites from the latest collection of Collégien, 
the French design slipper. They run from sizes 18 - 45. 
I heart them big time.
Foot huggers it are!
Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: