Skip to content

Working mama’s: Marleen en Saskia van Leg-inc

april 26, 2013
Saskia Schipper (links) en Marleen Albers van der Linden in hun studio

Saskia Schipper (links) en Marleen Albers van der Linden in hun studio

Pas geleden bracht ik een bezoekje aan het atelier van Marleen Albers van der Linden en Saskia Schipper, creatieve ondernemers en mama’s van stoere zonen. ‘Better than pants’ luidt de slogan van hun label Leg-inc en daarmee is ook alles gezegd.

De ‘leggings’ die Saskia en Marleen ontwerpen staan zo mooi als een perfect passende broek. Lekker lang aan de benen voor een nonchalant ‘rimpeleffect’ en geen kans op ongewenst hoogwatereffect. Ze zijn gemaakt uit dubbelstretch materiaal, waardoor je geen lelijke lubberknietjes krijgt.
De ontwerpen hebben geen elastiek in het doorgaans hogere boord en daarmee zijn lovehandles verleden tijd. Naast de goede pasvorm zijn kekke printjes en luxe stoffen kenmerkend voor Leg-inc. Probeer maar eens zonder aanspraak met een Leg-inc over straat te gaan! Ik stapte in mijn exemplaar met pauwenoogprint op de fiets en werd achtervolgd door complimenten.

leg-inc 1
De perfecte legging

Een jaar geleden startten Marleen en Saskia hun bedrijf in Amsterdam. Daarvoor waren ze al jaren vriendinnen. “Onze mannen zijn familie van elkaar en we hebben dezelfde vriendenclub. Al een poos hadden we de droom om ooit iets samen te beginnen. Saskia heeft een opleiding voor coupeuse gevolgd en ik had na vijf jaar moederen meer dan zin om iets nieuws op te zetten,” vertelt Marleen. Saskia voegt toe: “We moesten alleen nog bepalen in welk product we ons wilden specialiseren. Aangezien we zelf nooit dé perfecte legging waren tegengekomen, besloten we die zelf te maken, al spreken we zelf liever niet over legging. Leg-inc of broek, dat past eigenlijk beter bij wat we maken.”
Hun ontwerpen zijn een succes. In het atelier van Saskia en Marleen komen regelmatig klanten hun bestelling passen. Marleen: “We verkopen via onze website, maar ook op feestjes bij mensen thuis, gebaseerd op het Tupperware principe. De organisator ontvangt dan als dank een Leg-inc naar keuze.” Wanneer nodig maken Saskia en Marleen de Leg-inc volledig op maat voor hun klanten. “Heeft iemand bredere kuiten of een stevige bips, maar wel een smalle taille? Geen probleem!”

Leg-inc 3

Duurzaamheid
“We kiezen alleen voor mooie stoffen in een exclusieve kwaliteit. Materialen die lang meegaan en daardoor dus duurzaam zijn. Uit dat principe ontstonden ook onze kinderleggings, vaak gemaakt van restjes stof. We proberen zoveel mogelijk van de materialen te gebruiken. Je komt in onze omgeving dan ook regelmatig Barbie’s en knuffels in hippe broekjes tegen!” In de toekomst wil het duo graag eigen stoffen ontwerpen. “Verder willen we graag meer bekendheid over de grenzen heen en wie weet komen er nog wel eens andere producten bij,” besluit het duo.

Leg-inc 2
Leg-inc
is verkrijgbaar voor vrouwen, kinderen en mannen in alle denkbare maten en talloze stofjes en kleuren.
Kijk op www.leg-inc.nl en volg Leg-inc op Facebook voor nieuws.

Advertenties
3 reacties leave one →
  1. april 26, 2013 3:21 pm

    ❤ prima idee, goede kwaliteit, toffe prints, zitten zalig…fijne vrouwen!!

  2. mei 2, 2013 1:49 pm

    Ziet er gaaf uit! Even wat informatie opzoeken zodat mijn kleine neefje ook binnenkort hierin rond kan lopen, of voorlopig kruipen.

Trackbacks

  1. Jongens in maillots | OSKAR en ik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: