Skip to content

Dolle pret met DUPLO!

augustus 9, 2013
Jippie!

Net wakker en klaar om te spelen!

LEGO en DUPLO, welk kind is er niet groot mee geworden? Mijn vriend in ieder geval wel. Misschien was hij zelfs nog wel blijer dan Oskar toen hier laatst een testpakket van LEGO’s DUPLO arriveerde. Oskar is net twee en is nog niet zo goed in instructieboekjes lezen, maar zijn vader is het bouwen gelukkig niet verleerd.

Eens kijken wat er in de doos zit.

Eens kijken wat er in deze mooie doos zit.

Wat zat er in de doos? Een prachtig piratenschip! Onlangs heeft de LEGO Groep namelijk een nieuwe collectie in samenwerking met Disney gelanceerd: Jake en de Nooitgedachtland piraten. Deze DUPLO lijn is gebaseerd op de gelijknamige tv-serie, een soort moderne versie van Peter Pan, inclusief Kapitein Haak.

Oskar kijkt nog geen televisie en wij ook nauwelijks, dus Jake en zijn vrienden waren onbekend voor ons. Dat maakte het spelen echter niet minder leuk! In de uitgebreide DUPLO set die wij ontvingen zaten naast het piratenschip (dat trouwens Bucky heet) en de poppetjes Jake en Kapitein Haak o.a. ook een eilandje met palmboom, een zwaard, een schep en een schatkist met gouden dubloenmunt. Hiermee zal Oskar in de toekomst vast en zeker nog spannende avonturen beleven.

Op het balkon spelen bij oma en opa.

Spelen bij oma en opa op het balkon.

Nu vindt hij het vooral leuk om de doos leeg te gooien, met het schip te ‘varen’ en natuurlijk alles wat is opgebouwd weer af te breken en om te gooien. En niet te vergeten: met het kanon te schieten.
Op het schip van Jake staat namelijk een heus kanon en daar horen twee blauwe ‘kogels’ bij. Een keer voordoen en Oskar begreep hoe het moest: kogel erin, drukken op het rode knopje en dolle pret! Verder haalde Oskar direct zijn andere DUPLO stenen en een DUPLO vliegtuigje erbij, zodat het verhaal van Jake en Kapitein Haak nog een verrassende wending kreeg. Mooi om te zien hoe de creativitieit en fantasie van een kind door dit soort speelgoed gestimuleerd wordt.

DUPLO-trivia
Wist je trouwens dat DUPLO zo heet omdat de stenen dubbel zo groot zijn als gewone LEGO-stenen? Ze passen trouwens wel gewoon op elkaar! En wist je de LEGO en DUPLO van veilig plastic gemaakt zijn? De blokjes worden vervaardigd uit ABS plastic en dus niet uit Bisphenol A (BPA) of PVC (bron: Ecomama). DUPLO stenen kunnen wel 1.000 keer op elkaar gedrukt kunnen worden, zonder aan klemkracht te verliezen? Dat betekent dus jaren speelplezier en doorgeven aan volgende generaties! Plakkerige blokjes? Was ze dan in een sopje van water op 40 graden en milde zeep.

De DUPLO sets met Jake en de Nooitgedachtland Piraten zijn nu verkrijgbaar 
en bedoeld voor kinderen van 2 - 5 jaar. Prijzen vanaf 14,99 euro. 
De set die hierboven beschreven staat heet Jake’s piratenschip Bucky en 
kost 54,99 euro. Kijk voor meer informatie op de DUPLO website.
En het kanon staat schietklaar!

Kapitein Haak maakt geen schijn van kans.

Advertenties
2 reacties leave one →
  1. augustus 13, 2013 5:04 pm

    Mijn neefje trakteer ik ook vaak op kleine Duplootjes…zo noem ik de doosjes op thema. Samen verzinnen we nieuwe verhalen met de opgebouwde verzameling. Het komt regelmatig voor dat de brandweer in de zoo is.

Trackbacks

  1. Treintje spelen met DUPLO | OSKAR en ik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: